Донација од Министарства просвете

mart 21, 2014 u rubrici вести autor skola

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије уступило је Општини Осечина на коришћење ново возило типа минибус марке ИВЕКО, намењено за превоз највише 20 путника. Минибус је набављен од стране овог министарства средствима кредита Светске банке, а за потребе превоза школске деце која живе и уче на територији општине Осечина. Возило је набављено из средстава зајма Међународне банке намењеним за обнову и развој, односно финансирање пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС.

skolski-autobusЛокална заједница се обавезала да возило користи наменски за превоз школске деце из удаљених сеоских и ромских насеља, као и ученика из сиромашних и социјално угрожених породица. Уговором је прецизирано да је локална самоуправа дужна да обезбеди средства за подмиривање трошкова за регистрацију, употребу, одржавање и поправку возила, као и плаћање лиценцираних возача. На другој страни, Министарство је општини предало сву потребну документацију која се односи на минибус, као и сва документа неопходна за његово коришћење у складу са Законом о безбедности саобраћаја.

- Верујем се да ће нам минибус омогућити да свим ученицима из најудаљених места и засеока у општини обезбедимо благовремен и квалитетан превоз од њихових насеља где живе до школа и натраг – изјавио је Зоран Петровић, директор Основне школе „Браћа Недић”, додајући у својству афирмисаног спортског радника наду да ће од сада и спортисти из ове општине имати бољи и јефтинији превоз за одлазак на такмичења изван општинске територије.