ДОНАЦИЈА ОД УДРУЖЕЊА „ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ” Пет милиона за школу у Комирићу

februar 10, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

У Београду је потписан трипартитни уговор о донацији у износу од пет милиона динара између донатора – Удружења „Фонд дијаспора за матицу”, с једне стране, Општине Осечина и Основне школе „Браћа Недић”. Средства ће бити искоришћена за адаптацију и реконструкцију оронуле школске зграде у Комирићу.

-О незавидном стању школског објекта у родном селу Борке Вучић, коју веома поштујемо, известио нас је директор матичне школе. Имајући у виду све економске тешкоће кроз које ваша средина пролази, посебно после прошлогодишњих катастрофалних временских непогода, обезбедили смо средства да се изврше потребни радови на објекту и створе нормални услови за похађање наставе – изјавио је приликом потписивања уговора о донацији директор Фонда Живадин Јовановић, некадашњи министар иностраних послова.

Зоран Петровић, директор ОШ „Браћа Недић”, који је у име школе ставио потпис на уговор, рекао је:

-Са великом захвалношћу примамо новчану донацију и обавезујемо се да ће додељена средства бити искоришћена искључиво за намене како је то у уговору наведено. Њима ћемо располагати у складу са прописима, хуманитарним циљевима и принципима домаћинског коришћења, а након завршетка радова о томе ћемо известити донатора. На видном месту поставићемо  обележје трајног карактера са ознаком да је адаптацију и реконструкцију школске зграде омогућио Фонд за дијаспору.

Прихватајући обавезу да надлежни општински органи обезбеде технички надзор код извршења радова, као и надзор над законитошћу у располагању средствима донације, председник Општине Ненад Стевановић, који је потписао уговор у име локалне самоуправе, истакао је:

-Хвала донатору за драгоцену финансијску подршку, али и све честитке школи и директору, који су највише својом иницијативом и залагањем стигли до ове донације. То је одличан пример за све буџетске кориснике.

Драган САВИЋ

Фотографије:   IMG_4586 IMG_4587 IMG_4591 IMG_4593 IMG_4594