КОНАЧНО ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА НАШОЈ ШКОЛИ – Мења се скоро све

novembar 27, 2017 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Упркос лошим временским условима данас, 27. новембра, коначно су започели радови на реновирању наше матичне школе, који је требало да се реализују током минулог летњег распуста.

Стицајем околности неколико пута обарани тендери, које је преко канцеларије за управљање расписивала локална самоуправа, условили су одлагање овог изузетно важног посла за целу Осечину који је на крају припао конзорцијуму који предводи ваљевски „Компресор инг“.

Укупна вредност радова је око 50 милиона динара са ПДВ-ом, а предвиђено је да школа добије ново рухо до краја августа.

Наш директор, Зоран Петровић, каже да је изузетно задовољан што је овај значајан посао коначно започет, а чињеница да први снег није омео неимаре  наговештава да ће све бити реализовано у договорено време.

-Поносан сам на све који учествују у овом великом послу, од извођача радова до ученика јер сви дају свој максимум да, иако ово практично значи да градимо нову школу, настава се одвоја неометано. Посебно сам захвалан разумевању локалне самоуправе каја је, уз сагласност савета родитеља и наставничког већа, одобрила да нижи разреди привремено буду размештени у ученички дом изнад кухиње – рекао је наш директор.

Реконструкцијом ће бити замењено скоро све сем кровова: водовод, канализација, топловод. По подовима у учионицама и ходницима, кухињи и свлачионицама биће постављена нова, посебна керамика, а мењају се и сви мокри чворови.

Уместо металне поставиће се потпуно нова ПВЦ и алуминијумска столарија, што ће бити и највећа инвестиција, укупне вредности око 15 милиона динара.

Заменом разгласа обавиће се и постављање модерног система за дојаву пожара, а школа ће добити и савремен кабинет за информатику са посебном вентилацијом по новим стандардима, као о потпуно нов хол са амфитеатром.

Постојећи кабинети ће бити преуређени са додатком савремених прикључака за ИТ технологију, а предвиђено је и да се угради лед расвета, па се очекује да наша школа буде једна од најмодернијих у округу.

Директор је најавио и замену фасадне и унутрашње столарије у нашем издвојеном одељењу у Комирићу, за шта је урађен нови пројекат са којим се конкурисало код Министарстава просвете за 3.350.000 динара, а не треба сметнути са ума да је и у истуреном одељењу у Остружњу реновирано кошаркашко игралиште, док је у Белотићу сређен кров, као ни да одатле први пут функционише превоз до издвојеног одељења виших разреда у Комирићу.

Срећан почетак радова желимо нашем директору, без кога свега овога не би било, свим радницима школе и ученицима.