KONAČNO POČELI RADOVI NA NAŠOJ ŠKOLI – Menja se skoro sve

novembar 27, 2017 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

Uprkos lošim vremenskim uslovima danas, 27. novembra, konačno su započeli radovi na renoviranju naše matične škole, koji je trebalo da se realizuju tokom minulog letnjeg raspusta.

Sticajem okolnosti nekoliko puta obarani tenderi, koje je preko kancelarije za upravljanje raspisivala lokalna samouprava, uslovili su odlaganje ovog izuzetno važnog posla za celu Osečinu koji je na kraju pripao konzorcijumu koji predvodi valjevski „Kompresor ing“.

Ukupna vrednost radova je oko 50 miliona dinara sa PDV-om, a predviđeno je da škola dobije novo ruho do kraja avgusta.

Naš direktor, Zoran Petrović, kaže da je izuzetno zadovoljan što je ovaj značajan posao konačno započet, a činjenica da prvi sneg nije omeo neimare  nagoveštava da će sve biti realizovano u dogovoreno vreme.

-Ponosan sam na sve koji učestvuju u ovom velikom poslu, od izvođača radova do učenika jer svi daju svoj maksimum da, iako ovo praktično znači da gradimo novu školu, nastava se odvoja neometano. Posebno sam zahvalan razumevanju lokalne samouprave kaja je, uz saglasnost saveta roditelja i nastavničkog veća, odobrila da niži razredi privremeno budu razmešteni u učenički dom iznad kuhinje – rekao je naš direktor.

Rekonstrukcijom će biti zamenjeno skoro sve sem krovova: vodovod, kanalizacija, toplovod. Po podovima u učionicama i hodnicima, kuhinji i svlačionicama biće postavljena nova, posebna keramika, a menjaju se i svi mokri čvorovi.

Umesto metalne postaviće se potpuno nova PVC i aluminijumska stolarija, što će biti i najveća investicija, ukupne vrednosti oko 15 miliona dinara.

Zamenom razglasa obaviće se i postavljanje modernog sistema za dojavu požara, a škola će dobiti i savremen kabinet za informatiku sa posebnom ventilacijom po novim standardima, kao o potpuno nov hol sa amfiteatrom.

Postojeći kabineti će biti preuređeni sa dodatkom savremenih priključaka za IT tehnologiju, a predviđeno je i da se ugradi led rasveta, pa se očekuje da naša škola bude jedna od najmodernijih u okrugu.

Direktor je najavio i zamenu fasadne i unutrašnje stolarije u našem izdvojenom odeljenju u Komiriću, za šta je urađen novi projekat sa kojim se konkurisalo kod Ministarstava prosvete za 3.350.000 dinara, a ne treba smetnuti sa uma da je i u isturenom odeljenju u Ostružnju renovirano košarkaško igralište, dok je u Belotiću sređen krov, kao ni da odatle prvi put funkcioniše prevoz do izdvojenog odeljenja viših razreda u Komiriću.

Srećan početak radova želimo našem direktoru, bez koga svega ovoga ne bi bilo, svim radnicima škole i učenicima.