КУД „КРУШИК-ПЛАСТИКА” И кошаркаше „загрејали”

januar 19, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Готово ниједна манифестације или већи скуп у Осечини, већ дуги низ година уназад, једноставно не могу ни да се замисле без фолклорног ансамбла Културно-уметничког друштва „Крушик-Пластика”. Разиграни састав чувара баштине, чији су редови увек попуњени садашњим или некадашњим ученицима Основне школе „Браћа Недић”, незаобилазни је учесник на скоро свим најзначајнијим друштвеним догађајима у седишту општине.

Тако је било и 15. јануара пред почетак  другог Међународног турнира кошаркашких пионира „Осечански победник”. На отварању овог спортског спектакла, док је публика попуњавала трибине у хали Спортског центра, а организатори и млади кошаркаши обављали последње припреме за почетак турнира, на импровизованом подијуму, на паркету, фолклорци су уз пратњу свог музичког оркестра са великим задовољством извели неколико дивних кореографија из свог богатог репертоара.

Игром и песмом „загрејали” су кошаркаше за такмичарске утакмице које су биле пред њима, публику која није жалила своје дланове да поздрави завидну увежбаност и лепоту, али и „подигли” атмосферу и расположење у хали на завидан ниво.

Д. СавићKUD