KUD „KRUŠIK-PLASTIKA” I košarkaše „zagrejali”

januar 19, 2015 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

Gotovo nijedna manifestacije ili veći skup u Osečini, već dugi niz godina unazad, jednostavno ne mogu ni da se zamisle bez folklornog ansambla Kulturno-umetničkog društva „Krušik-Plastika”. Razigrani sastav čuvara baštine, čiji su redovi uvek popunjeni sadašnjim ili nekadašnjim učenicima Osnovne škole „Braća Nedić”, nezaobilazni je učesnik na skoro svim najznačajnijim društvenim događajima u sedištu opštine.

Tako je bilo i 15. januara pred početak  drugog Međunarodnog turnira košarkaških pionira „Osečanski pobednik”. Na otvaranju ovog sportskog spektakla, dok je publika popunjavala tribine u hali Sportskog centra, a organizatori i mladi košarkaši obavljali poslednje pripreme za početak turnira, na improvizovanom podijumu, na parketu, folklorci su uz pratnju svog muzičkog orkestra sa velikim zadovoljstvom izveli nekoliko divnih koreografija iz svog bogatog repertoara.

Igrom i pesmom „zagrejali” su košarkaše za takmičarske utakmice koje su bile pred njima, publiku koja nije žalila svoje dlanove da pozdravi zavidnu uvežbanost i lepotu, ali i „podigli” atmosferu i raspoloženje u hali na zavidan nivo.

D. SavićKUD