ЛИТЕРАРЦИ ПОНОВО УСПЕШНИ

jun 13, 2017 u rubrici вести autor Марија Николић

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” поново су остварили запажен успех на републичким и међународним литерарним конкурсима.

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” ОШ „Браћа Недић”, којом руководи проф. Лидија Марић Јовановић, поново су били успешни на литерарним конкурсима на којима су учествовали својим поетским радовимa.

Само у мају месецу троје ученика оставило је запажене резултате на литерарним конкурсима:

Никола Павић, ученик V1 разреда, за песму „Пролећни дан” похваљен је на IV међународном фестивалу „Пролећне риме, ноте и слике” који организује ОШ „Ћеле кула из Ниша”.

Радове пристигле на конкурс оцењивао је жири који су чинили књижевница Виолета Јовић, дечји песници и професори српског језика Вера Цветановић и Власта Ценић.

Александар Ђурђевић, ученик VIII 2 разреда, за песму „Кад се тиква покондири” похваљен је на републичком литерарном конкурсу „Мој смешни свет” који је организовао Дечји културни центар Београд у част писца Бране Цветковића, а поводом Међународног дана дечје књиге и Међународног дана шале.

Радове пристигле на конкурс оцењивао је стручни жири који је предводио познати књижевник Слободан Станишић.

Селена Веселиновић, ученица VII4 разреда у ИО Комирић, освојиила је трећу награду за песму „Моја мајка” на републичком литерарном конкурсу „Табла Фест 17” који организују Нишки креативни студио и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла”.

280 литерарних радова у категорији ученика 7. и 8. разреда пристиглих на конкурс фестивала оцењивала су два жирија: Дечји жири који су чинили чланови литерарних секција 12 основних школа из различитих делова Србије и Стручни жири који су чинили књижевници Мома Драгићевић и Русомир Арсић и главни уредник часописа „Табла” Срђан Живковић.

Селенина песма је објављена у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла” и биће објављена у Зборнику фестивала „Табла Фест 17”.