LITERARCI PONOVO USPEŠNI

jun 13, 2017 u rubrici vesti autor Marija Nikolić

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” ponovo su ostvarili zapažen uspeh na republičkim i međunarodnim literarnim konkursima.

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” OŠ „Braća Nedić”, kojom rukovodi prof. Lidija Marić Jovanović, ponovo su bili uspešni na literarnim konkursima na kojima su učestvovali svojim poetskim radovima.

Samo u maju mesecu troje učenika ostavilo je zapažene rezultate na literarnim konkursima:

Nikola Pavić, učenik V1 razreda, za pesmu „Prolećni dan” pohvaljen je na IV međunarodnom festivalu „Prolećne rime, note i slike” koji organizuje OŠ „Ćele kula iz Niša”.

Radove pristigle na konkurs ocenjivao je žiri koji su činili književnica Violeta Jović, dečji pesnici i profesori srpskog jezika Vera Cvetanović i Vlasta Cenić.

Aleksandar Đurđević, učenik VIII 2 razreda, za pesmu „Kad se tikva pokondiri” pohvaljen je na republičkom literarnom konkursu „Moj smešni svet” koji je organizovao Dečji kulturni centar Beograd u čast pisca Brane Cvetkovića, a povodom Međunarodnog dana dečje knjige i Međunarodnog dana šale.

Radove pristigle na konkurs ocenjivao je stručni žiri koji je predvodio poznati književnik Slobodan Stanišić.

Selena Veselinović, učenica VII4 razreda u IO Komirić, osvojiila je treću nagradu za pesmu „Moja majka” na republičkom literarnom konkursu „Tabla Fest 17” koji organizuju Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla”.

280 literarnih radova u kategoriji učenika 7. i 8. razreda pristiglih na konkurs festivala ocenjivala su dva žirija: Dečji žiri koji su činili članovi literarnih sekcija 12 osnovnih škola iz različitih delova Srbije i Stručni žiri koji su činili književnici Moma Dragićević i Rusomir Arsić i glavni urednik časopisa „Tabla” Srđan Živković.

Selenina pesma je objavljena u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla” i biće objavljena u Zborniku festivala „Tabla Fest 17”.