МИНИСТАРСТВО ОБАВИЛО ЕКСТЕРНУ КОНТРОЛУ: „Јака” тројка мотив за будућност

decembar 18, 2014 u rubrici вести autor Дејан Алексић

  Екстерна контрола, односно спољашње вредновање целокупног рада, обављено прошлог месеца од стране овлашћених контролора Министарства просвете Републике Србије, показала је да се у Основној школи „Браћа Недић” из Осечине ради сасвим добро. Целокупне активности и организација школе оцењени су „јаком” тројком, што је сасвим солидно ако се зна да је максимална оцена четворка. Добијена оцена је изнад просека оцењиваних школа у Колубарском и Мачванском округу, односно у Србији, што представља додатни велики мотив за даљи рад.

-Кроз одвојене разговоре са по 16 родитеља, ученика и наставника претресен је сваки сегмент рада школе, а један од налаза контролора је да се налазимо на добром путу. Посебно смо похваљени за безбедност ученика и запослених – задовољан је Зоран Петровић, директор школе.

          Он истиче да су у протеклом периоду сва издвојена одељења ове школе у околним местима доведена у пристојно стање у погледу опремљености и уређења објеката. Сада све сеоске школе имају макар по један рачунар, уредан санитарни чвор, то јесте све што је прописано за њихов рад.

-Тренутно приводимо крају послове око реализације значајне донације за школу у Комирићу. Очекујемо да ће и ова школска зграда у најскорије време бити детаљно реконструисана, опремљена и доведена у одговарајуће стање за извођење наставе на што квалитетнији начин – каже директор Петровић, напомињући поводом појединачних гласних размишљања на тему укидања издвојених одељења, да школи и Министарству тако нешто не пада напамет.

Osnovna 7škola „Braća Nedić” Osečina

Dobri uslovi za nastavu