НАША ШКОЛА У НОВОМ РУХУ

septembar 1, 2018 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Ученици у нову школску годину улазе у потпуно реновирану школу која се у овом тренутку може сматрати једном од најмодернијих у Западној Србији. Може се рећи да је наша школа потпуно променила своје рухо, јер је осим крова и спољашње фасаде промењено готово све. Замењени су канализационе, водоводне цеви, хидрантна мрежа, топловод, сви подови, окречени зидови. потпуно нова спољашња и унутрашња столарија, постављени су нови PVC прозори и алуминијумска врата. Хол школе добио је потпуно нови изглед, а урађено је и пет нових тоалета. Реконструисане су свлачионице и кухиња, у целој школи уведено је лед осветљење уместо старог. Половина учионица и одређени број  канцеларија, као и просторија за припремну наставу опремљени су новим намештајем. Свака учионица сада има топлу и хладну воду , IT прикључак, интернет и разглас. Рачунарска учионица је попуњена новим рачунарима, а у свакој другој налази се по један компјутер. Уместо дигиталне учионице урађен је нови дигитални кабинет, а у више учионица су постављене дигиталне табле. Цела инвестиција има вредност од близу 60 милиона динара обезбеђених преко фонда републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Директор школе Зоран Петровић презадовољан  је новим изгледом школе али и залагањем запослених током лета и на почетку нове школске године.

- Посебно бих похвалио помоћне раднике који су уложили посебан труд да би школа спремно отворила врата ученицима. Наставници су у нову сезону ушли са припремљеним плановима и програмима тако да немамо никакав застој у нормалном раду. Ово није крај реконструкције објекта јер смо предали још неке пројекте и очекујемо расписивање јавне набавке за котларницу на биомасу  од које ће корист имати и Дом здравља, Дом културе , Спортски центар и вртић који ће се одавде грејати – рекао је наш директор и нагласио да би требало да буде буде расписана јавна набавка за реконструкцију и доградњу још пет просторија у Горњој школи, за потребе средњошколаца, а да је у току и промена прозора у Издвојеном одељењу у Горњем Црниљеву.

Иначе у свих осам Издвојених одељења просторије су окречене и травњаци покошени па се може рећи да је на простору општине све уређено и спремно да дочека нову школску годину. Укупно ОШ „Браћа Недић“ сада похађа 410 ученика, а у школске клупе ће по први пут сести и 33 првака.

Занимљиво је да у школи ради и пет младих брачних парова, па је цео колектив подмлађен и професори су на завидном нивоу по остварењима у протеклих неколико година. У току је у обука запослених за увођење електронског дневника што ће заживети наредне школске године. Када је реч о безбедности, наш директор истиче да није било никаквих инцидената и да је свега неколико ученика имало четворке из владања, али да томе доприноси стална едукација у овој области за наставнике и родитеље, као и школски сајт и новине у којима се поклања велика пажња овом сегменту. Сарадња са локалном самоуправом и јавним општинским службама је на завидном нивоу, а о атмосфери у колективу говори и пехар који су запослени освојили минулог викенда заузимањем трећег места на такмичењу у спремању гулаша у котлићу које је извојевано у Комирићу у конкуренцији око 1.000 такмичара из школа са подручја западне Србије.