NAŠA ŠKOLA U NOVOM RUHU

septembar 1, 2018 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

Učenici u novu školsku godinu ulaze u potpuno renoviranu školu koja se u ovom trenutku može smatrati jednom od najmodernijih u Zapadnoj Srbiji. Može se reći da je naša škola potpuno promenila svoje ruho, jer je osim krova i spoljašnje fasade promenjeno gotovo sve. Zamenjeni su kanalizacione, vodovodne cevi, hidrantna mreža, toplovod, svi podovi, okrečeni zidovi. potpuno nova spoljašnja i unutrašnja stolarija, postavljeni su novi PVC prozori i aluminijumska vrata. Hol škole dobio je potpuno novi izgled, a urađeno je i pet novih toaleta. Rekonstruisane su svlačionice i kuhinja, u celoj školi uvedeno je led osvetljenje umesto starog. Polovina učionica i određeni broj  kancelarija, kao i prostorija za pripremnu nastavu opremljeni su novim nameštajem. Svaka učionica sada ima toplu i hladnu vodu , IT priključak, internet i razglas. Računarska učionica je popunjena novim računarima, a u svakoj drugoj nalazi se po jedan kompjuter. Umesto digitalne učionice urađen je novi digitalni kabinet, a u više učionica su postavljene digitalne table. Cela investicija ima vrednost od blizu 60 miliona dinara obezbeđenih preko fonda republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktor škole Zoran Petrović prezadovoljan  je novim izgledom škole ali i zalaganjem zaposlenih tokom leta i na početku nove školske godine.

- Posebno bih pohvalio pomoćne radnike koji su uložili poseban trud da bi škola spremno otvorila vrata učenicima. Nastavnici su u novu sezonu ušli sa pripremljenim planovima i programima tako da nemamo nikakav zastoj u normalnom radu. Ovo nije kraj rekonstrukcije objekta jer smo predali još neke projekte i očekujemo raspisivanje javne nabavke za kotlarnicu na biomasu  od koje će korist imati i Dom zdravlja, Dom kulture , Sportski centar i vrtić koji će se odavde grejati – rekao je naš direktor i naglasio da bi trebalo da bude bude raspisana javna nabavka za rekonstrukciju i dogradnju još pet prostorija u Gornjoj školi, za potrebe srednjoškolaca, a da je u toku i promena prozora u Izdvojenom odeljenju u Gornjem Crniljevu.

Inače u svih osam Izdvojenih odeljenja prostorije su okrečene i travnjaci pokošeni pa se može reći da je na prostoru opštine sve uređeno i spremno da dočeka novu školsku godinu. Ukupno OŠ „Braća Nedić“ sada pohađa 410 učenika, a u školske klupe će po prvi put sesti i 33 prvaka.

Zanimljivo je da u školi radi i pet mladih bračnih parova, pa je ceo kolektiv podmlađen i profesori su na zavidnom nivou po ostvarenjima u proteklih nekoliko godina. U toku je u obuka zaposlenih za uvođenje elektronskog dnevnika što će zaživeti naredne školske godine. Kada je reč o bezbednosti, naš direktor ističe da nije bilo nikakvih incidenata i da je svega nekoliko učenika imalo četvorke iz vladanja, ali da tome doprinosi stalna edukacija u ovoj oblasti za nastavnike i roditelje, kao i školski sajt i novine u kojima se poklanja velika pažnja ovom segmentu. Saradnja sa lokalnom samoupravom i javnim opštinskim službama je na zavidnom nivou, a o atmosferi u kolektivu govori i pehar koji su zaposleni osvojili minulog vikenda zauzimanjem trećeg mesta na takmičenju u spremanju gulaša u kotliću koje je izvojevano u Komiriću u konkurenciji oko 1.000 takmičara iz škola sa područja zapadne Srbije.