Настављен низ успеха литерарне секције

april 29, 2014 u rubrici вести autor skola

Након веома успешне 2013. године у којој су чланови Литерарне секције Основне школе „Браћа Недић” из Осечине, под руковотством проф. Лидије Марић Јовановић, освојили 17 награда на различитим литерарним конкурсима (између осталог били су награђени на шест међународних конкурса и освојили другу награду на Републичком такмичењу литерарних секција Друштва за српски језик и књижевност Србије и Министарства просвете) и у 2014. наставили су да освајају вредна признања.

LiterarciНова генерација чланова ове секције наставила је успешну традицију својих претходника освојивши у овој школској години већ пет награда на међународним и републичким литерарним конкурсима. Само у марту 2014. афирмацију је доживело неколико нових малих песника. То су: Ана Јовановић – песма „Огњиште у искри сећања”, затим Ђорђе Ђокић – песма „Огњиште у искри сећања”, онда Драгана Јовановић – песма „После школе” и Бојана Ракић – песма „Љубав по падежима”.

Ученици 5. разреда Ана Јовановић и Ђорђе Ђокић похваљени су на литерарном конкурсу „Огњиште у искри сећања” на 10. међународној смотри дечјег стваралаштва „Дечији васкршњи сабор ”, у Бањи Врујци. Награђене су и , Драгана Јовановић и Бојана Ракић, такође ученице 5. разреда, на 17. српским књижевним сусретима „Гордана Брајовић” у Алексинцу, а њихове песме биће објављене у зборнику фестивала.