Nastavljen niz uspeha literarne sekcije

april 29, 2014 u rubrici vesti autor skola

Nakon veoma uspešne 2013. godine u kojoj su članovi Literarne sekcije Osnovne škole „Braća Nedić” iz Osečine, pod rukovotstvom prof. Lidije Marić Jovanović, osvojili 17 nagrada na različitim literarnim konkursima (između ostalog bili su nagrađeni na šest međunarodnih konkursa i osvojili drugu nagradu na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Društva za srpski jezik i književnost Srbije i Ministarstva prosvete) i u 2014. nastavili su da osvajaju vredna priznanja.

LiterarciNova generacija članova ove sekcije nastavila je uspešnu tradiciju svojih prethodnika osvojivši u ovoj školskoj godini već pet nagrada na međunarodnim i republičkim literarnim konkursima. Samo u martu 2014. afirmaciju je doživelo nekoliko novih malih pesnika. To su: Ana Jovanović – pesma „Ognjište u iskri sećanja”, zatim Đorđe Đokić – pesma „Ognjište u iskri sećanja”, onda Dragana Jovanović – pesma „Posle škole” i Bojana Rakić – pesma „Ljubav po padežima”.

Učenici 5. razreda Ana Jovanović i Đorđe Đokić pohvaljeni su na literarnom konkursu „Ognjište u iskri sećanja” na 10. međunarodnoj smotri dečjeg stvaralaštva „Dečiji vaskršnji sabor ”, u Banji Vrujci. Nagrađene su i , Dragana Jovanović i Bojana Rakić, takođe učenice 5. razreda, na 17. srpskim književnim susretima „Gordana Brajović” u Aleksincu, a njihove pesme biće objavljene u zborniku festivala.