О нашој школи

mart 19, 2014 u rubrici школа autor skola

Школу похађа похађа 564 ученика од 1- 8 разреда, распоређених у 34 одељења. У матичној школи имамо 18 одељења, а у девет издвојених одељења 16 одељења.Од укупног броја ученика 305 користи превоз или пешачи више од 2 км, што чини 54%. Школа је учествовала у више пројеката, а то су:

У оквиру уређења и реконструкције школских објеката у сарадњи са локалном самоуправом урађени су пројекти изградње санитарних чворова у издвојеним одељењима. Тај пројекат је реализован од стране НИП-а.

Са Сталном конференцијом градова и општина урађен је пројекат “Рачунар-више од игре“, чији је донатор била швајцарска агенција. Том приликом смо добили 25 рачунара, лап-топ и пројектор. Други пројекат је урађен у сарадњи са Спортским центром – Осечина, такође од истог донатора а пројекат је био изградња и опремање фитнес простора, у коме се планирао корективни рад са децом која имају деформитете кичме и стопала. У оквиру овог пројекта урађен је тениски терен у дворишту наше школе.

У сарадњи са локалном самоуправом смо реализовали пројекат којим смо урадили јаму за скокове и стазу за шпринт (100 м), финансирао је НИП.

Заједничим пројекатом са Црвеним крстом- Осечина и локалном самоуправом реализовали смо пројекат “Озеленимо нашу околину“ где смо засадили у двориштима школа преко 200 садница ниског растиња и цвећа.

Пројектом Министарства просвете “Дигитална школа“ добили смо 35 рачунара, 8 лап топова и 8 пројектора, чиме смо покрили потребе издвојених одељења

Сада школа, поред матичне у Осечини, обухвата осморазредно издвојено одељење у Комирићу и четвороразредна издвојена одељења у Баставу, Белотићу, Горњем Црниљеву, Драгијевици, Лопатњу, Остружњу, Плушцу и Сирдији.

Најбоља лична карта ове школе су њени ученици који током свих ових година њеног постојања постижу запажене резултате на бројним такмичењима из разних области.Школа је пренела основне темеље знања многим високообразованим стручњацима као и многим успешним спортистима. Њихови успеси су највећа награда и признање свим људима ове школе.