O našoj školi

mart 19, 2014 u rubrici škola autor skola

Školu pohađa pohađa 564 učenika od 1- 8 razreda, raspoređenih u 34 odeljenja. U matičnoj školi imamo 18 odeljenja, a u devet izdvojenih odeljenja 16 odeljenja.Od ukupnog broja učenika 305 koristi prevoz ili pešači više od 2 km, što čini 54%. Škola je učestvovala u više projekata, a to su:

U okviru uređenja i rekonstrukcije školskih objekata u saradnji sa lokalnom samoupravom urađeni su projekti izgradnje sanitarnih čvorova u izdvojenim odeljenjima. Taj projekat je realizovan od strane NIP-a.

Sa Stalnom konferencijom gradova i opština urađen je projekat “Računar-više od igre“, čiji je donator bila švajcarska agencija. Tom prilikom smo dobili 25 računara, lap-top i projektor. Drugi projekat je urađen u saradnji sa Sportskim centrom – Osečina, takođe od istog donatora a projekat je bio izgradnja i opremanje fitnes prostora, u kome se planirao korektivni rad sa decom koja imaju deformitete kičme i stopala. U okviru ovog projekta urađen je teniski teren u dvorištu naše škole.

U saradnji sa lokalnom samoupravom smo realizovali projekat kojim smo uradili jamu za skokove i stazu za šprint (100 m), finansirao je NIP.

Zajedničim projekatom sa Crvenim krstom- Osečina i lokalnom samoupravom realizovali smo projekat “Ozelenimo našu okolinu“ gde smo zasadili u dvorištima škola preko 200 sadnica niskog rastinja i cveća.

Projektom Ministarstva prosvete “Digitalna škola“ dobili smo 35 računara, 8 lap topova i 8 projektora, čime smo pokrili potrebe izdvojenih odeljenja

Sada škola, pored matične u Osečini, obuhvata osmorazredno izdvojeno odeljenje u Komiriću i četvororazredna izdvojena odeljenja u Bastavu, Belotiću, Gornjem Crniljevu, Dragijevici, Lopatnju, Ostružnju, Plušcu i Sirdiji.

Najbolja lična karta ove škole su njeni učenici koji tokom svih ovih godina njenog postojanja postižu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima iz raznih oblasti.Škola je prenela osnovne temelje znanja mnogim visokoobrazovanim stručnjacima kao i mnogim uspešnim sportistima. Njihovi uspesi su najveća nagrada i priznanje svim ljudima ove škole.