ОДЛАЗИ ГЕНЕРАЦИЈА „МАЛИХ МАТУРАНАТА”: Најлепше жеље за успешан наставак школовања

jun 22, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

У суботу, 20. јуна, на већ уобичајени начин, овогодишња генерација „малих матураната”, односно свршених основац из матичне школе „Браћа Недић” Осечина, започела је обележавање завршетка једне важне и почетак нове, ништа мање значајне, фазе у свом одрастању и животу. Није изостало традиционално окупљање на градском тргу, затим једночасовно дружење уз пригодну музику са озвучења, као и шетња до школе, уз бурне поздраве окупљених родитеља, фамилије, млађих и старијих другара и бројних суграђана.

Једни, ваљда по први пут, обучени у вечерње хаљине и одела, руку на срце, приличнијим мало старијим генерацијама, други одевени у нешто лежернијем, спортском стилу, дискретно или мало преко тога нашминкани и углађени, али, свакако, сви једнако добро расположени, будући средњошколци представили су се својим досадашњим наставницима и свим присутним на Тргу „Браћа Недић”, у једном новом светлу.

Пригодним говором у име наставничког колектива и своје лично име, будућим средњошколцима обратио се Зоран Петровић, директор школе. Честитао им је успешан завршетак осмољетке и пожелео доста успеха у даљем школовању и животу. После тога, слављеници су се још једанпут нашли у школи у којој су у протеклих осам година стицали основно образовање, где су заједно са својим наставницима у ђачком ресторану, уз „живу” музику и богат мени, малу матуру прославили „урнебесно”, онако како је то овде, као и на другим местима уобичајено.

Д.С.

Фотографија: Свршени основци на градском тргу (фото: Д. Савић)IMG_1208 IMG_1214 IMG_1210 IMG_1202 IMG_1212