ODLAZI GENERACIJA „MALIH MATURANATA”: Najlepše želje za uspešan nastavak školovanja

jun 22, 2015 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

U subotu, 20. juna, na već uobičajeni način, ovogodišnja generacija „malih maturanata”, odnosno svršenih osnovac iz matične škole „Braća Nedić” Osečina, započela je obeležavanje završetka jedne važne i početak nove, ništa manje značajne, faze u svom odrastanju i životu. Nije izostalo tradicionalno okupljanje na gradskom trgu, zatim jednočasovno druženje uz prigodnu muziku sa ozvučenja, kao i šetnja do škole, uz burne pozdrave okupljenih roditelja, familije, mlađih i starijih drugara i brojnih sugrađana.

Jedni, valjda po prvi put, obučeni u večernje haljine i odela, ruku na srce, priličnijim malo starijim generacijama, drugi odeveni u nešto ležernijem, sportskom stilu, diskretno ili malo preko toga našminkani i uglađeni, ali, svakako, svi jednako dobro raspoloženi, budući srednjoškolci predstavili su se svojim dosadašnjim nastavnicima i svim prisutnim na Trgu „Braća Nedić”, u jednom novom svetlu.

Prigodnim govorom u ime nastavničkog kolektiva i svoje lično ime, budućim srednjoškolcima obratio se Zoran Petrović, direktor škole. Čestitao im je uspešan završetak osmoljetke i poželeo dosta uspeha u daljem školovanju i životu. Posle toga, slavljenici su se još jedanput našli u školi u kojoj su u proteklih osam godina sticali osnovno obrazovanje, gde su zajedno sa svojim nastavnicima u đačkom restoranu, uz „živu” muziku i bogat meni, malu maturu proslavili „urnebesno”, onako kako je to ovde, kao i na drugim mestima uobičajeno.

D.S.

Fotografija: Svršeni osnovci na gradskom trgu (foto: D. Savić)IMG_1208 IMG_1214 IMG_1210 IMG_1202 IMG_1212