РЕКОНСТРУИСАНА ШКОЛСКА ЗГРАДА У КОМИРИЋУ Дар Фонда „Дијаспора за матицу”

septembar 1, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Школска зграда у Комирићу, која је Издвојено одељење матичне Основне школе „Браћа Недић” Осечина, током минулог лета детаљно је реконструисана и оспособљена за нормално обављање наставе. Радове на оронулом школском објекту обавила је ваљевска фирма „Тетра” са својим подизвођачима, а средства у износу од 5 милиона динара, обезбедио је Фонд „Дијаспора за матицу”, чија су два члана Управног одбора пред почетак нове школске године извршили увид у изведене радове.

Представници хуманитарне фондације Слободан Аћимовић и Драгутин Брчин, заједно са својим домаћинима на челу са Зораном Петровићем, директором ОШ „Браћа Недић”, прво су били примљени у општини, где су се састали са председником ове локалне заједнице Ненадом Стевановићем. Он се уваженим гостима захвалио на драгоценој донацији, која је стигла у право време и омогућила да се оштећена школа врати у живот и пуну и безбедну функцију, а трипаритни уговор о реализацији пројекта, кога су пролетос потписали Живадим Јовановић испред Фонда, Зоран Петровић, као представник школе и ненад Стевановић у име локалне самоуправе Осечине, у потпуности и на квалитетан начин приведе крају пре почетка нове школске године.

- Фонд је основан 1999. године, после бомбардовање наше земље, са идејом да се помогне разореним институцијама, школама, болницима, инфраструктури. Наставили смо да то радимо и касније уз помоћ бројних дародаваца из целог света, а овде то чинимо са посебним задовољством због чињенице да смо у могућности да после катастрофалних прошлогодишњих непогода помогнемо родном крају покојне Борке Вучић, која нас је све много задужила и била један од покретача ове фондације и оснивач Фонда за дошколовавање младих пољопривредника – изјавио је Слободан Аћимовић, некадашњи блиски сарадник Борке Вучић, изражавајући задовољство што ће млади земљаци покојне банкарке поново имати пристојне услове за рад.

Фонд „Дијаспора за матицу”, који је за ове радове издвојио 5 милиона динара, са једне, а матичне школе и локалне самоуправе Осечине, са друге стране, констатовали су да је успешно њихов међусобни договор у свему и у договореним роком ваљано испоштован.

Упућујући донаторима и општини речи похвале директор Петровић је рекао:

-У Издвојеном одељењу руиниране школе у Комирићу у два одељења нижих и четири виших разреда, као и у предшколској групи имали смо око 50 деце, који су били у константној опасност од урушавања зграде, посебно крова. Захваљујући љубазности Фонда „Дијаспора за матицу” сада је све санирано и верујем да што се тога тиче можемо да будемо мирни у наредних 30 година. Реконструисана школа и спортски терени око ње већ за кратко време представљају велики препород за читаво село, које се са сада овде окупља у нерадне дане и слободно време и спроводе разне друштвене активности од заједDSC_0250 DSC_0253 DSC_0254 DSC_0255 DSC_0257 DSC_0260 DSC_0261 DSC_0262 DSC_0264 DSC_0265 DSC_0266 DSC_0267 DSC_0269 DSC_0270 DSC_0273 DSC_0274 DSC_0278 DSC_0281 DSC_0283 DSC_0284 DSC_0286 DSC_0290 DSC_0291 DSC_0292 DSC_0294 DSC_0295ничког интереса – истакао је директор матичне школе Петровић.DSC_0295 Rekonstruisana škola u Komiriću