REKONSTRUISANA ŠKOLSKA ZGRADA U KOMIRIĆU Dar Fonda „Dijaspora za maticu”

septembar 1, 2015 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

Školska zgrada u Komiriću, koja je Izdvojeno odeljenje matične Osnovne škole „Braća Nedić” Osečina, tokom minulog leta detaljno je rekonstruisana i osposobljena za normalno obavljanje nastave. Radove na oronulom školskom objektu obavila je valjevska firma „Tetra” sa svojim podizvođačima, a sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, obezbedio je Fond „Dijaspora za maticu”, čija su dva člana Upravnog odbora pred početak nove školske godine izvršili uvid u izvedene radove.

Predstavnici humanitarne fondacije Slobodan Aćimović i Dragutin Brčin, zajedno sa svojim domaćinima na čelu sa Zoranom Petrovićem, direktorom OŠ „Braća Nedić”, prvo su bili primljeni u opštini, gde su se sastali sa predsednikom ove lokalne zajednice Nenadom Stevanovićem. On se uvaženim gostima zahvalio na dragocenoj donaciji, koja je stigla u pravo vreme i omogućila da se oštećena škola vrati u život i punu i bezbednu funkciju, a triparitni ugovor o realizaciji projekta, koga su proletos potpisali Živadim Jovanović ispred Fonda, Zoran Petrović, kao predstavnik škole i nenad Stevanović u ime lokalne samouprave Osečine, u potpunosti i na kvalitetan način privede kraju pre početka nove školske godine.

- Fond je osnovan 1999. godine, posle bombardovanje naše zemlje, sa idejom da se pomogne razorenim institucijama, školama, bolnicima, infrastrukturi. Nastavili smo da to radimo i kasnije uz pomoć brojnih darodavaca iz celog sveta, a ovde to činimo sa posebnim zadovoljstvom zbog činjenice da smo u mogućnosti da posle katastrofalnih prošlogodišnjih nepogoda pomognemo rodnom kraju pokojne Borke Vučić, koja nas je sve mnogo zadužila i bila jedan od pokretača ove fondacije i osnivač Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika – izjavio je Slobodan Aćimović, nekadašnji bliski saradnik Borke Vučić, izražavajući zadovoljstvo što će mladi zemljaci pokojne bankarke ponovo imati pristojne uslove za rad.

Fond „Dijaspora za maticu”, koji je za ove radove izdvojio 5 miliona dinara, sa jedne, a matične škole i lokalne samouprave Osečine, sa druge strane, konstatovali su da je uspešno njihov međusobni dogovor u svemu i u dogovorenim rokom valjano ispoštovan.

Upućujući donatorima i opštini reči pohvale direktor Petrović je rekao:

-U Izdvojenom odeljenju ruinirane škole u Komiriću u dva odeljenja nižih i četiri viših razreda, kao i u predškolskoj grupi imali smo oko 50 dece, koji su bili u konstantnoj opasnost od urušavanja zgrade, posebno krova. Zahvaljujući ljubaznosti Fonda „Dijaspora za maticu” sada je sve sanirano i verujem da što se toga tiče možemo da budemo mirni u narednih 30 godina. Rekonstruisana škola i sportski tereni oko nje već za kratko vreme predstavljaju veliki preporod za čitavo selo, koje se sa sada ovde okuplja u neradne dane i slobodno vreme i sprovode razne društvene aktivnosti od zajedDSC_0250 DSC_0253 DSC_0254 DSC_0255 DSC_0257 DSC_0260 DSC_0261 DSC_0262 DSC_0264 DSC_0265 DSC_0266 DSC_0267 DSC_0269 DSC_0270 DSC_0273 DSC_0274 DSC_0278 DSC_0281 DSC_0283 DSC_0284 DSC_0286 DSC_0290 DSC_0291 DSC_0292 DSC_0294 DSC_0295ničkog interesa – istakao je direktor matične škole Petrović.DSC_0295 Rekonstruisana škola u Komiriću