САРАДЊА МУЗЕЈА И НАШЕ ШКОЛЕ: Квиз из историје

jun 3, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Поводом обележавања 200 година од Другог српског устанка, затим Дана Војске Републике Србије, као и у оквиру програма обележавања стогодишњице Великог рата, Музејско одељење Народног музеја Ваљево у Осечини  организовало је музејски квиз за ученике ОШ „Браћа Недић”.

Најбоље знање показали су најмлађи – екипа одељења 5/3, која је заслужено освојила прво место. Сви учесници су показали завидно знање на квизу, а победничку екипу чинили су: Милан Стевановић, Николина Симић, Небојша Марковић, Катарина Малешевић, Кристина Пантић и Вељко Алексић.

- Музејско одељење из Осечине, већ традиционално практикује да после неколико приређених изложби, чији су највернији посетиоци ученици и наставници из ОШ „Браћа Недић”, приреди пргодно квиз такмичења са питањима која се односе историјске догађаје приказане кроз експонате у нашим музејским поставкама. На тај начин, ђаци проширују своја школска знања, али се и дуже сећају многих важних детаља из наше прошлости – каже Светозар Гачић, руководилац Одељења музеја у Осечини.

Д.С.Istorijski kviz Istoričari