SARADNJA MUZEJA I NAŠE ŠKOLE: Kviz iz istorije

jun 3, 2015 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

Povodom obeležavanja 200 godina od Drugog srpskog ustanka, zatim Dana Vojske Republike Srbije, kao i u okviru programa obeležavanja stogodišnjice Velikog rata, Muzejsko odeljenje Narodnog muzeja Valjevo u Osečini  organizovalo je muzejski kviz za učenike OŠ „Braća Nedić”.

Najbolje znanje pokazali su najmlađi – ekipa odeljenja 5/3, koja je zasluženo osvojila prvo mesto. Svi učesnici su pokazali zavidno znanje na kvizu, a pobedničku ekipu činili su: Milan Stevanović, Nikolina Simić, Nebojša Marković, Katarina Malešević, Kristina Pantić i Veljko Aleksić.

- Muzejsko odeljenje iz Osečine, već tradicionalno praktikuje da posle nekoliko priređenih izložbi, čiji su najverniji posetioci učenici i nastavnici iz OŠ „Braća Nedić”, priredi prgodno kviz takmičenja sa pitanjima koja se odnose istorijske događaje prikazane kroz eksponate u našim muzejskim postavkama. Na taj način, đaci proširuju svoja školska znanja, ali se i duže sećaju mnogih važnih detalja iz naše prošlosti – kaže Svetozar Gačić, rukovodilac Odeljenja muzeja u Osečini.

D.S.Istorijski kviz Istoričari