ТО „ПОДГОРИНА” ЗА ДВЕ ГРУПЕ ОСНОВАЦА: У престоници и позоришту

decembar 30, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Одлична сарадња између основних школа из Осечине и Пецке са Туристичком организацијом „Подгорина”, резултирала је одласком две групе ђака на једнодневни излет у Београд. Они су имали прилику да упознају по неколико атрактивних културних и туристичких дестинација у главном граду Србије. Између осталог, гледали су по једну позоришну представу, што је за већину од њих био први одлазак у једно право позориште.

Најмлађи и најбољи малишани из нижих разреда ОШ „Војвода Мишић” Пецка, које је предводио директор Слободан Тодорић,  у Дечјем позоришту „Бошко Буха” уживали су у занимљивом комаду прикладном за свој узраст под називом „Снежна краљица”. Неколико дана касније, чланови Драмске секције ОШ „Браћа Недић” Осечина, које су водили наставница Слађана Петронијевић и заменик директора Бранислав Тодорић, у Београдском  драмском позоришту присуствовали су  извођењу популарне представе „Анђели чувари”, стичући искуства за своје будуће глумачке наступе на школским и општинским свечаностима.

-Поред тога, деци из наших школа на њихово велико задовољство, како сами истичу, разгледали су бројне знаменитости српске престонице, као што су Авалски торањ, музеји и спортски објекти – каже Никола Томић, директор ТО „Подгорина”, који је најавио нове заједничке сличне заједничке активности овдашњих школа и туристичке организације.IMG_0675