ТУРНИР ПИОНИРА „ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК” Тријумф Партизанових нада

januar 19, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

Млади кошаркаши београдског Партизана победници су другог међународног надметања кошаркашких пионира „Осечански победник”, одржаног од 15. до 17. јануара.  У финалној  утакмици црно-бели су надиграли вршњаке из  крагујевачке Фоке. У убедљивом трујумфу од 81:57 и пуном реваншу за пораз у финалу прошлогодишњег турнира у Осечини највећи допринос дали су Марио Накић (29 кошева), капитен Душан Танасковић и Дејан Петрушев (по 17), као и Бранислав Сужњев (8),  док су код Крагујевчана најзапаженији били капитен Никша Зиндовић (17) и Ненад Попадић (10).

На тродневном спектаклу у хали Спортског центра, у којој је на свих девет утакмица забележена одлична посета,  треће место освојио је словеначки Браник из Марибора, који је савладао ваљевског Металца са 69:45. Најистакнутији појединци у овом мечу били су Зоран Гаврић код Мариборчана и Филип Павловић у тиму из Ваљева (са по 20 погодака).

Домаћи тим, чије боје бране махом ученици седмог и осмог разреда Основне школе „Браћа Недић”, заузео је пето место.  Осечина је у најдраматичнијој утакмици на турнира за нијансу била боља од црногорског Котора и тријумфовала са минималних 73:71. На путу до прве победе на два турнира највећи учинак имали су Павле Кузмановић (29 кошева) и Страхиња Јовановић (11), а код гостију запажен је био Матија Бранковић (21 поен).

Тренери свих учесника: Богољуб – Боци Ђурић (Фока), Војислав Кецојевић (Металац), Марко Станковић (Партизан), Рајко Кршчић (Браник), Никола Беговић (Котор) и Владимир Радивојевић (Осечина) једногласно су одлучили да пехар за МВП играча турнира припадне даровитом Мариу Накићу из Партизана, сину некадашњег аса Иве Накића. Играч домаће екипе Павле Кузмановић пригрлио je два пехара: један као најбољи стрелац турнира (69 кошева на три утакмице), а други као најуспешнији „тројкаш”.

Публика је сва три дана имала прилику да  ужива у борбености и завидном кошаркашком умећу младих играча, који на овај начин стичу значајна искуства за свој даљи кошаркашки развој. Јавну похвалу од учесника, гледалаца и организатора заслужили су и свих пет судија: Ђорђе Пантић, Душан Станић, Душан Миловановић, Дејан Миздрак (сви из Ваљева) и Ненад Перић (Шабац), који су одлично обавили свој део посла.

Кошаркашки клуб Осечина, локална самоуправа и бројни спонзори, такође, заслужују све комплименте за изузено успешну организацију, достојну далеко већих и афирмисанијих спортских колектива и центара.

-Без обзира што смо у јакој конкуренцији остали на самом зачељу из Осечине носимо врло лепе успомене и драгоцено искуство. Домаћинима честитамо на успешној организацији, а кошаркашима и њиховим родитељима на изузетном гостопримству које су указали члановима нашег тима током осмодневног боравка у вашем месту – рекао је Момо Кнежевић, вођа експедиције из Котора.

Он је додао да ће се и на наредном летњем распусту, као што је то био случај у 2014. Години, Которани потрудити да равном мером угосте екипу Осечине у узвратој посети, које већ прелазе у традицију.

-Наши домаћини су показали да и мале средине могу да ураде велике ствари као што је овај турнир. Срећни смо што смо имали прилику да играмо против нада тако великих клубова као што су Партизан и Металац, а највише што смо током петодневног боравка упознали наше дивне домаћине које смо позвали да ускоро код нас гостују – каже Рајко Кршчић, тренер Мариборчана, истичући задовољство и смештајем у школском интернету.

Са њима су у интеренату били и кошаркаши Партизана, чији млади тренер Марко Станковић каже:

-Друго учешће на турниру у Осечини остаће нам у најлепшем сећању. Победили смо одличну Фоку и вратили им са каматом „мило за драго” за пораз у финалу првог „Осечанског победника”. Хвала организаторима и домаћинима на изузетној организацији и незаборавном гостопримству.

Без обзира на пораз његове екипе у одлучујућем мечу лепе утиске понео је Богољуб – Боци Ђурић, тренер Крагујевчана:

-Свака част Партизану и мојим колегама Станковићу и Драгићевићу, чија је екипа страховито напредовала за ових годину дана. Свака част и домаћинима што су не само задржали висок ниво турнира него га и унапредили. Долазимо кад год будемо добили позив, а у међувремену се надамо да ће и Осечина бити наш гост макар током једног продуженог викенда.

Лепе речи и од тренера Металца Војислава Кецојевића:

-Честитам Осечини на још једном успешном турниру. Што се Металца тиче увек ћемо подржати овако нешто и дати све од себе да оваква сусретања кошаркашких нада прерасту у традицију.

Захваљујући се гостима што су се одазвали позиву за учешће на турниру и својим играма и понашањем допринели да ова манифестација испуни сва очекивања, као бројним комлиментима упућеним домаћинима, тренер Осечине Владимир Радивојевић кратко је додао:

-Драго ми је што су гости задовољни, што је бројна публика три дана имала шта да гледа и види, а кошаркаши мог тима да стекну драгоцена искуства и познанства за будућност.10.Osvajači medalja 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Osečina - Foka 9.Osečina-Foka