ЗОРАН ПЕТРОВИЋ, ДИРЕКТОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАЋА НЕДИЋ” Издвојена одељења о(п)стају

januar 16, 2015 u rubrici вести autor Дејан Алексић

-Сва издвојена одељења Основне школе „Браћа Недић” из Осечине у околним местима заједничким напорима локалне самоуправе, ресорног Министарства и органа школе доведена су у пристојно стање у погледу опремљености и уређења објеката и испуњавају макар најосновније прописане услове за рад – истиче Зоран Петровић, директор матичне школе.

По његовим речима једино је још зграда у Комирићу у незавидном стању, али се у току ове школске године указала велика шанса да у најскорије време и она буде детаљно реконструисана и преуређена.

-Успоставили смо контакт са људима добре воље који су показали спремност да донирају значајна средства за поправку осморазредне школе у Комирићу. Договори су у завршној фази, тако да очекујемо да чим пројекат буде готов крену и опсежни радови – обавестио нас је Петровић.

Демантујући приче да у подгорским четвороразредним одељењима не постоје одговарајући услов за рад, он наглашава да школе у Горњем Црниљеву, Драгијевици, Белотићу, Лопатњу и Остружњу, као и осмољетка у Комирићу, имају бар по један рачунар, затим учионицу за предшколце, уведену воду и уредан санитарни чвор… Нема ни кадровских проблема.

-Спољашње вредновање целокупног рада, то јест екстерна контрола, која је јесенас обављена од стране овлашћених контролора из Министарства просвете Републике Србије, показала је да наша школа у свим сегментима деловања, а то се односи и на издвојена одељења, ради сасвим солидно. Целокупне активности и организација оцењени су тројком, што је вредно пажње ако се зна да је максимална оцена четворка. Оцена коју смо добили је изнад просека оцењиваних школа у Колубарском и Мачванском округу, односно у Србији, а то за нас представља додатни велики мотив за даљи рад – каже Петровић.

Поводом гласних размишљања о укидања издвојених одељења због, наводно, тешких услова и високих трошкова, о чему је било речи  и на седници локалног парламента,  Петровић је категоричан да ником у школи или Министарству тако нешто не пада напамет, а тврди на основу досадашњег искуства да се са тиме никако не би сложили ни родитељи и остали мештани из руралних средина.

Д.С.

Фотографијe: Зоран Петровић