ZORAN PETROVIĆ, DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE „BRAĆA NEDIĆ” Izdvojena odeljenja o(p)staju

januar 16, 2015 u rubrici vesti autor Dejan Aleksić

-Sva izdvojena odeljenja Osnovne škole „Braća Nedić” iz Osečine u okolnim mestima zajedničkim naporima lokalne samouprave, resornog Ministarstva i organa škole dovedena su u pristojno stanje u pogledu opremljenosti i uređenja objekata i ispunjavaju makar najosnovnije propisane uslove za rad – ističe Zoran Petrović, direktor matične škole.

Po njegovim rečima jedino je još zgrada u Komiriću u nezavidnom stanju, ali se u toku ove školske godine ukazala velika šansa da u najskorije vreme i ona bude detaljno rekonstruisana i preuređena.

-Uspostavili smo kontakt sa ljudima dobre volje koji su pokazali spremnost da doniraju značajna sredstva za popravku osmorazredne škole u Komiriću. Dogovori su u završnoj fazi, tako da očekujemo da čim projekat bude gotov krenu i opsežni radovi – obavestio nas je Petrović.

Demantujući priče da u podgorskim četvororazrednim odeljenjima ne postoje odgovarajući uslov za rad, on naglašava da škole u Gornjem Crniljevu, Dragijevici, Belotiću, Lopatnju i Ostružnju, kao i osmoljetka u Komiriću, imaju bar po jedan računar, zatim učionicu za predškolce, uvedenu vodu i uredan sanitarni čvor… Nema ni kadrovskih problema.

-Spoljašnje vrednovanje celokupnog rada, to jest eksterna kontrola, koja je jesenas obavljena od strane ovlašćenih kontrolora iz Ministarstva prosvete Republike Srbije, pokazala je da naša škola u svim segmentima delovanja, a to se odnosi i na izdvojena odeljenja, radi sasvim solidno. Celokupne aktivnosti i organizacija ocenjeni su trojkom, što je vredno pažnje ako se zna da je maksimalna ocena četvorka. Ocena koju smo dobili je iznad proseka ocenjivanih škola u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, odnosno u Srbiji, a to za nas predstavlja dodatni veliki motiv za dalji rad – kaže Petrović.

Povodom glasnih razmišljanja o ukidanja izdvojenih odeljenja zbog, navodno, teških uslova i visokih troškova, o čemu je bilo reči  i na sednici lokalnog parlamenta,  Petrović je kategoričan da nikom u školi ili Ministarstvu tako nešto ne pada napamet, a tvrdi na osnovu dosadašnjeg iskustva da se sa time nikako ne bi složili ni roditelji i ostali meštani iz ruralnih sredina.

D.S.

Fotografije: Zoran Petrović